1

2

Przepisy

marynowane śledziki

5/5

przygotowanie: 120 minut

Przygotowanie:


1. płaty moczymy około półtora godziny w wodzie z mlekiem
2. w tym czasie cebulę kroimy w krążki,marchewkę w talarki
3. zalewamy wodą,dodajemy cukier listek,ziele,gorczyce gotujemy około 5 mimut
4. następnie wlewamy ocet i zagotowujemy
5. odstawiamy do ostygnięcia
6. wymoczone płaty płuczemy,odciskamy z wody
7. na rozłożony płat kładziemy ostudzoną marchewkę, cebulkę,pasek ogórka,papryki
8. zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką
9. układamy w słoiu zalewamy zalewą,wkładamy resztę marchewki i cebulki ,
10. najlepiej podawać po 2 dniach

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: