Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Biszkopt z jablkami próżonymi z budyniem

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Białka ubić na sztywno ,dodać cukier .Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem.Do białek dodać żółtka idalej ubijać.Na końcu dodać mąkę i powoli wymieszać.Piec około 40 minut w temp. 170.Ostudzić biszkopt
    Jabłka obrać,pokroić w kostkę i próżyć około 10 minut.Dodać do nich wodę i budynie rozrobione w 0,5 szkl. wody.Ciepłe jablka wylac na biszkopt.Gdy jabłka ostygną wylać na nie galaretkę lub bita śmietanę z dodatkiem śmietan−fixu , na śmietanę można zetrzec czekoladę(osobiście bardziej mi smakuje ze smietaną).Smacznego!
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • biszkopt:
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 0(*)5 szkl.mąki
  • 0(*)5 szkl.ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • mus jabłkowy z budyniem:
  • 2 kg jabłek
  • 2 szklanki wody
  • 1(*)5 szklanki cukru
  • 2 budynie duże na 3/4l mleka lub 3 na 1/2 l mleka(smietankowe lub waniliowe)
  • galaretka lub 0(*)25l śmietany 30% (*)1 śmietan-fix

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Biszkopt z jablkami próżonymi z budyniem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Biszkopt z jablkami próżonymi z budyniem

Wydrukuj przepis

Biszkopt z jablkami próżonymi z budyniem

Zgłoś przepis do moderacji