1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Białka ubić na sztywno ,dodać cukier .Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem.Do białek dodać żółtka idalej ubijać.Na końcu dodać mąkę i powoli wymieszać.Piec około 40 minut w temp. 170.Ostudzić biszkopt
Jabłka obrać,pokroić w kostkę i próżyć około 10 minut.Dodać do nich wodę i budynie rozrobione w 0,5 szkl. wody.Ciepłe jablka wylac na biszkopt.Gdy jabłka ostygną wylać na nie galaretkę lub bita śmietanę z dodatkiem śmietan−fixu , na śmietanę można zetrzec czekoladę(osobiście bardziej mi smakuje ze smietaną).Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: