Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Szarlotka TUTTI - FRUTTI

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żółtka połączyć z połową szklanki cukru,mąką,proszkiem do pieczenia i margaryną.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 częśći.Jedną część ciasta wyłożyć na blaszkę i obłożyć je pokrojonymi jabłkami w kostkę.Pozostałe cześći ciasta zamrozić.Białka ubić na sztywną pianę i nie przerywając ubijania,dodać resztę cukru oraz mąkę ziemniaczaną.Następnie na ciasto w blaszce,zetrzeć jedną część zamrożonego ciasta i rozsmarować pianę z białek.Na wierzch zetrzeć trzecią część ciata.Piec w średnio nagrzanym piekarniku na złoty kolor.Upieczone ciasto pokroić na prcje posypać cukrem pudrem i podawać z bitą śmietaną.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Szarlotka TUTTI - FRUTTI
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Szarlotka TUTTI - FRUTTI

Wydrukuj przepis

Szarlotka TUTTI - FRUTTI

Zgłoś przepis do moderacji