1

2

Przepisy

Szarlotka TUTTI - FRUTTI

5/5 5 6 5 1

Przygotowanie:

Żółtka połączyć z połową szklanki cukru,mąką,proszkiem do pieczenia i margaryną.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 częśći.Jedną część ciasta wyłożyć na blaszkę i obłożyć je pokrojonymi jabłkami w kostkę.Pozostałe cześći ciasta zamrozić.Białka ubić na sztywną pianę i nie przerywając ubijania,dodać resztę cukru oraz mąkę ziemniaczaną.Następnie na ciasto w blaszce,zetrzeć jedną część zamrożonego ciasta i rozsmarować pianę z białek.Na wierzch zetrzeć trzecią część ciata.Piec w średnio nagrzanym piekarniku na złoty kolor.Upieczone ciasto pokroić na prcje posypać cukrem pudrem i podawać z bitą śmietaną.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: