Skrzydełka miodowo-musztardowe

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 12 godz.

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Musztardę, miód, wodę i olej mieszamy i rozgrzewamy na ogniu. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy.
  2. W gotowej marynacie maczamy każde skrzydełko i układamy w misce. Gdy wszystkie będą zamoczone w marynacie, przykrywany i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
  3. Tak przyrządzone skrzydełka można smażyć na grillu lub w piekarniku.

Opis przepisu:

Skrzydełka miodowo-musztardowe to nowoczesny sposób na pyszny rodzinny obiad. Niezwykle proste danie polega na roztopieniu na patelni miodu, musztardy, oleju, wody i aromatycznych przypraw. Tak przygotowaną marynatą polewamy skrzydełka i ostawiamy, aby mięsko przeszło pysznym aromatem i smażymy lub pieczemy w piekarniku. Pyszne skrzydełka miodowo-musztardowe podaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?