1

2

Przepisy

Gulasz w sosie musztardowym.

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Oba rodzaje mięsa opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym.Cebulki obrać i pokroić w drobną kostkę ,ogórki konserwowe pokroić w plasterki.W dużym garnku rozgrzać około 3 łyżki oleju,podsmażyć mięso na silnym ogniu,potem wrzucić cebulkę i całość wymieszać.

Do mięsa dodać połowę ogórków,gulasz wymieszać z musztardą ,przyprawić sola i pieprzem,następnie zalać bulionem i śmietaną,wszystko zagotować,dusić pod przykryciem około 1 i 1/2 godziny.

Po upływie podanego czasu do garnka dodac resztę ogórków,potrawę ponownie zagotować,wymieszać z zasmażką i można jeszcze doprawić solą i pieprzem próbujac by nie przesadzić .Gulasz udekorować ziołami np;oregano lub natką pietruszki.Podawać z kluskami śląskimi lub kopytkami, można również dokroić plasterki ogórka konserwowego.

Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: