Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Gulasz w sosie musztardowym.

  • czas Łączny czas: 120 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Oba rodzaje mięsa opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym.Cebulki obrać i pokroić w drobną kostkę ,ogórki konserwowe pokroić w plasterki.W dużym garnku rozgrzać około 3 łyżki oleju,podsmażyć mięso na silnym ogniu,potem wrzucić cebulkę i całość wymieszać.

    Do mięsa dodać połowę ogórków,gulasz wymieszać z musztardą ,przyprawić sola i pieprzem,następnie zalać bulionem i śmietaną,wszystko zagotować,dusić pod przykryciem około 1 i 1/2 godziny.

    Po upływie podanego czasu do garnka dodac resztę ogórków,potrawę ponownie zagotować,wymieszać z zasmażką i można jeszcze doprawić solą i pieprzem próbujac by nie przesadzić .Gulasz udekorować ziołami np;oregano lub natką pietruszki.Podawać z kluskami śląskimi lub kopytkami, można również dokroić plasterki ogórka konserwowego.

    Smacznego!
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Gulasz w sosie musztardowym.
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Gulasz w sosie musztardowym.

Wydrukuj przepis

Gulasz w sosie musztardowym.

Zgłoś przepis do moderacji