Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Domowe Krówki

  • czas Łączny czas: 75 min (Przygotowanie: 70 min Oczekiwanie 5 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mleko zagotować z cukrem.Mieszać aż powstanie gęsta jednolita beżowa masa( ok 60 minut)Następnie dodać masło i gotować jeszcze ok.10 minut cały czas mieszając i uważając żeby się nie przypaliło.Półmisek opłukać zimną wodą wylać masę.Po zastygnięciu kroić dowolnie.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 20 stycznia 2014
    BabeczkaSłynnaKuchareczka

    co to znaczy (*) ?

    +1
  • 24 maja 2009
    czarnulka304

    Krówki z dzieciństwa...:))

    +1
  • 28 kwietnia 2009
    katarzynaprzygrodzka

    ja mleko z cukrem gotuję ok.1 godziny wtedy robi się gęsta masa dodaję masło i gotuję jeszcze ok.10 minut cały czas mieszając żeby się nie przypaliło.

    -1
  • 26 kwietnia 2009
    anya-ka

    a tak mniej więcej to ile to mleko z cukrem ma się gotowac?

    +0
  • 25 kwietnia 2009
    katarzynaprzygrodzka

    Bo ja też robiłm takie krówki z bratem jak byliśmy mali i uwielbialiśmy je tak jak moje dzieci teraz..:)

    +0
  • 23 kwietnia 2009
    Anna156

    Dokladnie takie same krowki robilam razem z moim rodzenstwem jak bylismy mali.Tylko o ile pamietam to chyba zamiast mleka dawalismy smietane.Jedno pamietam smak byl niesamowity.

    +1

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Domowe Krówki

Wydrukuj przepis

Domowe Krówki

Zgłoś przepis do moderacji