Domowe krówki

4/5 4 36 5 1
4/5 4 36 5 1
  • Przygotowanie: 9 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 10 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Mleko zagotować z cukrem. Mieszać aż powstanie gęsta jednolita beżowa masa( ok 60 minut)
  2. Następnie dodać masło i gotować jeszcze ok.10 minut cały czas mieszając i uważając żeby się nie przypaliło.
  3. Półmisek opłukać zimną wodą wylać masę.Po zastygnięciu kroić dowolnie.

Opis przepisu:

Czujesz ochotę na coś słodkiego, ale w kuchni masz jedynie mleko, masło i cukier? Tyle wystarczy, by przyrządzić domowe krówki! Podgrzej mleko z cukrem, dodaj do nich masło i wylej gotową masę do naczynia. Kiedy stężeje, krój masę na mniejsze domowe krówki. Proste, prawda?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?