Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Naleśniki zapiekane z serem

  • polecam na deser nalesniki,palce lizać;-)))
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mleko, jajka, mąkę, wodę i sól wymieszać. Z ciasta na margarynie usmażyć naleśniki.

    Twaróg utrzeć na krem, dodając cukier, pokrojony miąższ wanilii, żółtko, rum i rodzynki. Masą serową smarować każdy naleśnik, zwinąć i ułożyć w posmarowanej tłuszczem blasze.

    Naleśniki polać śmietaną. Zapiekać przez około 20minut w 200stC.

    Posypać podprażanymi płatkami migdałowymi. Podawać ciepłe.

Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 250 dag mąki
  • 1/4 l wody
  • 1/4 l mleka
  • 3 jajka
  • 10dag margaryny
  • 1/2 kg twarogu
  • żółtko
  • 10dag cukru
  • kieliszek rumu
  • 1/2 laski wanilii
  • 10dag rodzynek
  • 1/2pojemnika śmietany
  • łyżka płatków migdałowych
  • sól

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Naleśniki zapiekane z serem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Naleśniki zapiekane z serem

Wydrukuj przepis

Naleśniki zapiekane z serem

Zgłoś przepis do moderacji