1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Mleko, jajka, mąkę, wodę i sól wymieszać. Z ciasta na margarynie usmażyć naleśniki.

Twaróg utrzeć na krem, dodając cukier, pokrojony miąższ wanilii, żółtko, rum i rodzynki. Masą serową smarować każdy naleśnik, zwinąć i ułożyć w posmarowanej tłuszczem blasze.

Naleśniki polać śmietaną. Zapiekać przez około 20minut w 200stC.

Posypać podprażanymi płatkami migdałowymi. Podawać ciepłe.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: