1

2

Przepisy

Żurek na zakwasie

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 80 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę natomiast boczek troszkę grubiej.W rondelku rozgrzać olej niewielka ilośc oczywiście.Na num zeszklić cebulkę.Dodać boczek mieszając i dusić jeszcze przez dluższą chwilkę na małym ogniu.Zalej wodą dodaj majeranek i liść laurowy,następnie przypraw pieprzem i solą.Na małym ogniu gotuj jeszcze przez 20 min.

Do zupy wlać zakwas żurkowy wymieszać wszystko razem i zagotować,Zabielić śmietaną.Dopraw przyprawami ,później jajka ugotuj na twardo ,pokroić je trzeba na cząstki i włożyć do zupki.

Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: