Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Żurek na zakwasie

  • czas Łączny czas: 80 min
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę natomiast boczek troszkę grubiej.W rondelku rozgrzać olej niewielka ilośc oczywiście.Na num zeszklić cebulkę.Dodać boczek mieszając i dusić jeszcze przez dluższą chwilkę na małym ogniu.Zalej wodą dodaj majeranek i liść laurowy,następnie przypraw pieprzem i solą.Na małym ogniu gotuj jeszcze przez 20 min.

    Do zupy wlać zakwas żurkowy wymieszać wszystko razem i zagotować,Zabielić śmietaną.Dopraw przyprawami ,później jajka ugotuj na twardo ,pokroić je trzeba na cząstki i włożyć do zupki.

    Smacznego!

Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Żurek na zakwasie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Żurek na zakwasie

Wydrukuj przepis

Żurek na zakwasie

Zgłoś przepis do moderacji