Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Żurek na zakwasie

  • czas Łączny czas: 80 min
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę natomiast boczek troszkę grubiej.W rondelku rozgrzać olej niewielka ilośc oczywiście.Na num zeszklić cebulkę.Dodać boczek mieszając i dusić jeszcze przez dluższą chwilkę na małym ogniu.Zalej wodą dodaj majeranek i liść laurowy,następnie przypraw pieprzem i solą.Na małym ogniu gotuj jeszcze przez 20 min.

    Do zupy wlać zakwas żurkowy wymieszać wszystko razem i zagotować,Zabielić śmietaną.Dopraw przyprawami ,później jajka ugotuj na twardo ,pokroić je trzeba na cząstki i włożyć do zupki.

    Smacznego!

Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Żurek na zakwasie

Wydrukuj przepis

Żurek na zakwasie

Zgłoś przepis do moderacji