1

2

Przepisy

koreczki z makaronem

3/5

przygotowanie: 25 minut

Przygotowanie:

  • Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek (żeby się nie kleił), mieszamy (podrzucamy).ser żółty kroimy w kostki o wymiarach 1cmx1cm i grubości 0,5cm. Parówki kroimy w plasterki o grubości 0,5−1cm. Podobnie postępujemy z ogórkami konserwowymi. Paprykę kroimy najpierw w paseczki, a potem dzielimy każdy na 3 częsci na wykałaczkę nabijamy kolejno: ogórek koserwowy, paprykę, makaron, ser żółty, parówkę (tak żeby wykałaczka nie wystawała na dole). Układamy na talerzyku.
  • Recenzje

    Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
    Tu jest miejsce dla Ciebie!

    Komentarze:

    Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

    Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: