Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Racuszki serowe

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Twaróg pokruszyć, umieścić w wysokiej misce, dodać żółtka, cukier oraz cukier waniliowy, mleko i wszystko razem wymieszać na jednolitą masę.Mąkę przesiać wprost do masy serowej−wymieszać. Schłodzone białka ubic na sztywno ze szczyptą soli, ostrożnie wymieszać z ciastem. Na dużej głębokiej patelni rozgrzać olej, porcjami kłaść ciasto (łyżką) i smażyć z obu stron. Podawać z konfiturą i cukrem pudrem
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 20 dkg tłustego twarogu
  • 1/2 szkl. mleka
  • 2 jajka
  • 10 dkg mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki cukru
  • olej do smażenia
  • słoiczek konfitury lub dżemu
  • cukier puder

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Racuszki serowe
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Racuszki serowe

Wydrukuj przepis

Racuszki serowe

Zgłoś przepis do moderacji