1

2

Przepisy

Racuszki serowe

3/5

Przygotowanie:

Twaróg pokruszyć, umieścić w wysokiej misce, dodać żółtka, cukier oraz cukier waniliowy, mleko i wszystko razem wymieszać na jednolitą masę.Mąkę przesiać wprost do masy serowej−wymieszać. Schłodzone białka ubic na sztywno ze szczyptą soli, ostrożnie wymieszać z ciastem. Na dużej głębokiej patelni rozgrzać olej, porcjami kłaść ciasto (łyżką) i smażyć z obu stron. Podawać z konfiturą i cukrem pudrem

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: