Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Gulasz z żołądków drobiowych

  • Gulasz z żołądków drobiowych
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Oczyszczone żołądki umyć, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyć, obrać, opłukać, dodać do żołądków, pod koniec gotowania. Miękkie żołądki wyjąć, pokrajać, połączyć z przecedzonym wywarem (400 ml). Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z żołądkami, chwilę pogotować i doprawić. Podawać z ziemniakami i surówkami.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • 600-700 g żołądków
  • 200 g włoszczyzny bez kapusty
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 100 g cebuli
  • tłuszcz
  • 30 g mąki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup (maggi)
  • majeranek i papryka mielona do smaku

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Gulasz z żołądków drobiowych
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Gulasz z żołądków drobiowych

Wydrukuj przepis

Gulasz z żołądków drobiowych

Zgłoś przepis do moderacji