1

2

Przepisy

JABŁECZNIK Z BUDYNIEM

5/5 5 51 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 60 minut

Przygotowanie:

Zagnieść ciasto;mąka+proszek+cukier+margaryna+jajka. Podzielić ciasto na 2 części jedną część rozłożyć na dno. Jabłka pokroić w ósemki ułożyć na cieście. Ugotować budyń i gorącym zalać ciasto. Drugą część ciasta rozłożyć na wierzch.

piec 1 godzinę w 180 stopniach

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: