Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Rolada ze schabu z pieczarkami

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. 1.Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę siekamy, a następnie szklimy na oleju. Dodajemy pieczarki, solimy i dusimy, aż do odparowania płynu. Natkę pietruszki drobniutko siekamy i dodajemy do pieczarek. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

    2.Schab myjemy, kładziemy na desce. Długim nożem przekrawamy go na całej długości, zostawiając ok 1cm od dołu. W ten sposób otrzymujemy prostokąt mięsa.

    3.Rozłożony płat mięsa solimy i pieprzymy, paprykę mieszamy z dwoma łyżkami oliwy i smarujemy na mięso na całej powierzchni. Następnie układamy pieczarki, zostawiając 3 cm brzeg bez nadzienia. Na koniec układamy na pieczarkach cieniutko pokrojone plastry boczku.

    4.Schab ciasno zwijamy i wiążemy grubą białą nicią, zaczynając od brzeg*w, a kończąc wiązanie na środku. Brzegi zabezpieczamy skórą z boczku, aby farsz nam nie uciekł. Wkładamy schab do formy i pieczemy w temp. 180'C.

Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Rolada ze schabu z pieczarkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Rolada ze schabu z pieczarkami

Wydrukuj przepis

Rolada ze schabu z pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji