Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dynia na mleku z zacierkami

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Dynię obrać ze skóry obrać z pestek, pokroić zalać wodą i ugotować pod przykryciem,, gdy miękka dynia przetrzeć przez sito, z mąki jajka i wody zagnieść twarde ciasto, zetrzeć na tarce, i ugotować na mleku. Dodać dynię, doprawić do smaku solą cukrem i miąższem z pestki.

Tagi:

Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1 kg dyni
  • 11 litra mleka
  • 1 szklanki wody
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • sól
  • cukier
  • utarty miąższ z pestek ze śliwek
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Dynia na mleku z zacierkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Dynia na mleku z zacierkami

Wydrukuj przepis

Dynia na mleku z zacierkami

Zgłoś przepis do moderacji