1

2

Przepisy

Ravioli w pomidorach

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

190 calories kalorie: 190 kcal / porcja

Proste i efektowne: ravioli zapiekane w pomidorach, serwowane z pysznym pomidorowym sosem na bulionie królewskim.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rosół rozpuść w 1 szklance gorącej wody.
  2. Z pomidorów zetnij wierzch i wydrąż środek.
  3. Sos: miąższ pomidorów zmiksuj i połącz z rosołem.
  4. Dodaj śmietanę z mąką. Zagotuj. Dopraw oregano.
  5. Pierożki ugotuj w dużej ilości posolonej wody.
  6. Sos przelej do naczynia żaroodpornego.
  7. Pomidory napełnij pierożkami i żółtym serem.
  8. Zapiekaj z sosem w naczyniu żaroodpornym 20 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: