1

2

Przepisy

Sałatka owocowa

5/5

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

umyte jabłka orać ze skórki i usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny, włożyć do salaterki. Lekko rozmrożone truskawki i śliwki pozbawione pestek pokroić dowolnie i dodać do salaterki z jabłkami. Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, osaczyć na sicie i dodać do sałatki. Pokrojone owoce wymieszać dodając cukier i koniak. Sałatkę taką można komponować z rozmaitych owoców: świeżych, mrożonych, z kompotu, krajowych i egzotycznych− zależnie od fantazji i smaku.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: