mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

5/5 5 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkować drobno, ryż gotować w osolonej wodzie 10 minut, wyjąć osączyć i wysypać z saszetek by ostygł.
  2. Do mięsa dodajemy kolejno poszatkowaną kapustę, ryż, jajka, przyprawy, kaszę mannę. Wyrabiamy dokładnie.
  3. Robimy małe kotlety (podczas gotowania podwoją swoją objętość), obtaczamy je w mące i obsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju z obu stron.
  4. Układamy je w garnku warstwami, dodajemy kostki rosołowe i koncentrat. Zalewamy wodą tak, by całkowicie je przykryła. Gotujemy 40-45 minut.
  5. W połowie szklanki wody rozrabiamy 2 łyżki mąki pszennej i wlewamy do garnka, gotujemy jeszcze minutę i zdejmujemy z ognia.

Opis przepisu:

Kotlety mielone z kapustą w sosie pomidorowym to nasza dzisiejsza propozycja na obiad dla całej rodziny. Ten przepis pozwoli Ci zaspokoić głód wszystkich domowników, a przy okazji wymalować uśmiech na ich twarzach. Kostka do smaku drobiowa WINIARY, wzbogaci smak mięsa i sprawi, że będzie jeszcze pyszniejsze. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • souldream22
    Zamiast kaszy mannej dodalam bulke tarta, i wyszlo bardzo smacznie;-), gratuluje przepisu
  • ela53811
    ja tez robie bez ryzu tak samo jakanna52
  • czarnulka304
    pycha:)
  • Anna52
    A ja takie uformowane gałki podsmażam na ojeju a potem robie sos pomidorowy.Gałki wkładam do sosu i zapiekam a naczyniu żaroodpornym.Pycha,to ulubione danie całej mojej rodzinki .
  • czewka
    Pycha! ja do środka daje jeszcze 2 średnie cebule a ryż wsypuję surowy podczas duszenia dojdzie.A kapustę wczesniej solę i odstawiam na 2godz. pózniej odciskam sok, jest wtedy miękksza.:)
  • agniesia_f1
    ha juz dawno robię takie danko ale bez ryżu. Jest pyszne i też nazywamy je gołąbkami siekanymi. Polecam
  • dania48
    Moje dzieci je uwielbiają,choć to niejadki! często je robię (gołąbki inaczej). Ryż często mieszam z kaszą,której dzieci nie chcą jeść,a w gołąbkach- zjedzą! Jutro postaram się zamieścić mój -trochę inny przepis:)
  • yaishii
    uwielbiam! choć robię bez ryżu i czasem bez kaszy manny :) smakują jak gołabki :)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?