1

2

Przepisy

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy jak na tarte/placki.
  2. Dokładnie wymieszane ciasto wlać w formę do keksu i piec ok 60 minut w 180°C.
  3. Dla dzieci można dodać mniej sody oczyszczonej. - Gotowe!

1 wskazówka do przepisu

  • Specjalistka
    Sodę lepiej zastąpić proszkiem do pieczenia. Czyli dać go więcej. I nie łyżki tylko łyżeczki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • Poldek
    Okropne ciasto wyszło!!!!! Dwie łyżki sody i dwie łyżki proszku to DUZO za DuZO! Urosło piekne ale gorycz taka ze szok! Całe wyładowało w koszu! Strata składników czasu i pieniędzy! Przepis powinien byc albo zmieniony albo usunięty!
  • wodnik50
    Mnie też nie wyszło jest błąd w przepisie,daje się albo sodę albo proszek i nie 2 łyżki tylko 2 łyżeczki.
  • Cocia
    Tego sie nie da jesc , sama soda chociaz dodalam polowe tego co w przepisie. Nie polecam
  • paulinapj
    cudnie wygląda
  • pawel2157
    takie ciasto uwielbiam
  • PAAULAA1
    Robiłam kiedyś podobne, napewno wypróbuję przepis
  • reniagienia
    w jakiej temperaturze piec i ile?
  • LenaGotuje
    Ciasto marchewkowe robię rzadko, ale dodaję do nieg ojeszcze szczyptę cynamonu. Nadaje to mu intensywnejszego smaku i aromatu.
  • grzelmak
    już dawno szukałam tego przepisu
  • Wnusia2006
    Bałam sie , że za dużo proszku , sody i cukru . Na wszelki wypadek wybrałam najmniejsze łyżki a cukru dodałam 1,5 szklanki . Wyszło super i jeszcze nie raz do tego przepisu wrócę i go powtórzę . Polecam .
  • pink086
    Zabieram się za zrobienie takiego ciasta, ale zawsze jakoś nie wychodzi. Może w końcu się uda. :)
  • gracje
    Pyszne ciasto,tak samo jak ciasteczka marchewkowe-moja rodzinka też nie wierzy ze są z marchwi:)
  • radish
    Uwielbiam ciasto marchwiowe - jest szybkie do zrobienia i przepyszne, choć mój mąż nigdy nie wierzy, że to z marchewki. Do przepisu na ciasto marchewkowe dodałam kilka składników - czasem dodaję tartą skórkę pomarańczową (smakują też dobrze kandyzowane owoce - dają inny smak), parzone migdały, a nawet drobno posiekaną suszoną papryczkę chilli. Przepis na ciasto marchewkowe z chilii wychodzi najlepiej, jak ciasto oblejemy gorzką czekoladą, a na nie zetrzemy jeszcze wiórki białej słodkiej czekolady. Wiem jedo, ciasto marchewkowe to prawdzimy przysmak :)
  • Agulce
    Chodzi za mną to ciasto od dłuższego czasu, chyba sie jutro skuszę :)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: