1

2

Przepisy

Kokosowe ULE

4/5 4 14 5 1

Przygotowanie:

składniki na ciasto wymieszać ze sobą mikserem tak by się ładnie połączyły(powinna powstać taka lekko mokrawa luźna mieszanka).
składniki na wypełnienie dokładnie utrzeć można dodać (ok.kieliszka spirytusu).
z wafla powykrawać kieliszkiem kółka.
Foremkę zmoczyć ciepłą wodą ,napełnić ciastem,zrobić niewielki otwór nałożyć wypełnienie i mocno docisnąć kółko z wafla.otworzyć foremke i gotowe. z podanych składników wychodzi ok.13 dużych uli lub 25 średnich lub 40 małych uli.

Są bardzo słodkie, ale efekt wspaniały!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: