1

2

Przepisy

Przygotowanie:

  • Margarynę, cukier, mleko i kakao wrzucić do garnka. Postawić na mały ogień i podgrzewać ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut. Odstawic do wystudzenia.
  • Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę.
  • Do wystudzonej masy kakowej dodawać po kolei wszystkie składniki czyli mąka, żółtka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, zapach. Dokładnie wymieszać.
  • Następnie dodać pianę z białek i delikatnie ją połączyć z masą.
  • Dosypać rodzynki.
  • Ciasto wylać do blachy wyłożonej papierem i posmarowanym tłuszczem.
  • Piec około 40 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: