Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Murzynek 'gotowany'

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

    • Margarynę, cukier, mleko i kakao wrzucić do garnka. Postawić na mały ogień i podgrzewać ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut. Odstawic do wystudzenia.
    • Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę.
    • Do wystudzonej masy kakowej dodawać po kolei wszystkie składniki czyli mąka, żółtka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, zapach. Dokładnie wymieszać.
    • Następnie dodać pianę z białek i delikatnie ją połączyć z masą.
    • Dosypać rodzynki.
    • Ciasto wylać do blachy wyłożonej papierem i posmarowanym tłuszczem.
    • Piec około 40 minut.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 16 marca 2009
    313500

    znam ten przepis,rzeczywiście zawsze się udaje,pozdrawiam!

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Murzynek
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Murzynek

Wydrukuj przepis

Murzynek

Zgłoś przepis do moderacji