1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Etapy przygotowania

Ciasto piernikowe:    1.Margarynę ucierać z cukrem, dodając po jednym żółtku i pozostałe składniki. Na końcu wmieszać ubita na sztywno pianę z białek.    2.Ciasto podzielić i upiec 2 placki.    Wkładka:    1.Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i pozostawić na pół godziny. Następnie dodać bakalie, żółtka, mąkię wymieszaną z sodą, na końcu piane z bialek. Upiec.    Masa:    1.Masło utrzeć z cukrem pudrem i cuktem waniliowym na pulchną masę. Stopniowo łączyć ze śmietaną. Podzielić na dwie częsci.    Przełożenie ciasta:    1.Piernik − część masy − wkładka − druga część masy − piernik − wierzch udekorować polewą.    

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: