składniki:


Przygotowanie:
- Ubić pianę z białek z odrobiną soli , dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając,a następnie dodać pozostałe składniki,wymieszać i upiec biszkopt.
- Jabłka obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej,włożyć do garnuszka i smażyć do momentu aż uzyskają złoty kolor.Dodać pozostałe składniki wymieszać - ostudzić.
- Masa: 100 g mleka zagotować, Utrzeć masło i cukrem pudrem i dodawać po 1 łyżeczce mleko,a następnie spirytus,wanilię,sól i w zależności od upodobania albo klika kropli soku z cytryny albo odrobinę kawy.
- Na biszkopt wykładamy przestudzone jabłka a gdy będą już całkiem zimne smarujemy je masą i polewamy polewą czekoladową - tez nie może być gorąca bo rozpuści się biała masa.Całość wstawiamy do lodówki.
Opis przepisu:
Autor: BożenaPodobne przepisy: