1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Biszkopt:
Ubić pianę z białek z odrobiną soli , dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając,a następnie dodać pozostałe składniki,wymieszać i upiec biszkopt.
Jabłka obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej,włożyć do garnuszka i smażyć do momentu aż uzyskają złoty kolor.Dodać pozostałe składniki wymieszać − ostudzić.
Masa: 100 g mleka zagotować,
Utrzeć masło i cukrem pudrem i dodawać po 1 łyżeczce mleko,a następnie spirytus,wanilię,sól i w zalezności od upodobania albo klika kropli soku z cytryny albo odrobinę kawy.
Na biszkopt wykładamy przestudzone jabłka a gdy będą już całkiem zimne smarujemy je masą i polewamy polewą czekoladową − tez nie może być gorąca bo rozpuści się biała masa.Całość wstawiamy do lodówki.
Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • patusia166
    fajny przepis
  • 536736
    Do Anna156 - mleko do masy dodajemy gorące i po 1 łyżeczce przy czy taka mała ilość bardzo szybko stygnie więc po chwili będzie ciepłe ale masa sie nie zważy.
  • Anna156
    A to mleko wczesniej zagotowane trzeba przed dodaniem do masy ostudzic?
  • 536736
    Oj,Shirell masz rację z ta wiosnę,wszystkie się odchudzamy ale trochę szaleństwa każdemu sie należy:)
  • SHIRELL
    Oj, smakowicie wygląda. Chociaż ja bym chyba odpuściła polewę czekoladową. Wiadomo, wiosna idzie, trza dbać o figurę ;))

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: