Szarlotka królewska

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Ubić pianę z białek z odrobiną soli , dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając,a następnie dodać pozostałe składniki,wymieszać i upiec biszkopt.
  2. Jabłka obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej,włożyć do garnuszka i smażyć do momentu aż uzyskają złoty kolor.Dodać pozostałe składniki wymieszać - ostudzić.
  3. Masa: 100 g mleka zagotować, Utrzeć masło i cukrem pudrem i dodawać po 1 łyżeczce mleko,a następnie spirytus,wanilię,sól i w zależności od upodobania albo klika kropli soku z cytryny albo odrobinę kawy.
  4. Na biszkopt wykładamy przestudzone jabłka a gdy będą już całkiem zimne smarujemy je masą i polewamy polewą czekoladową - tez nie może być gorąca bo rozpuści się biała masa.Całość wstawiamy do lodówki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?