Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Żeberka w kapuście kiszonej

  • czas Łączny czas: 120 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kapustę lekko poddusić w garnku tak aby była miękka.Żeberka pokroić co drugą kosteczkę.Usmażyć na patelni na lekko brązowy kolor.Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojaną w piórka, papryki pokrojone w grubsza kosteczkę.Dodać to do kapusty kiszonej i dokładnie wymieszać.Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć połowe kapusty.Z ketchupu i miodu zrobić sos. W tym sosie obtoczyć żeberka i ułożyć na kapuście.Przykryc pozostałą kapustą.Kostkę warzywną rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i zalać przygptowanym bulonem kapustę.Piec około 1 godziny w 200 stopniach.

    SMACZNEGO
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • 2 paski żeberek
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 średnie cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 4 łyżeczki miodu
  • 4 łyżeczki katchupu
  • 1 kostka rosołowa warzywna

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 10 marca 2014
    domina71

    bardzo fajny "męski" przepis, ale ja także się zajadałam! polecam z kuflem piwa:)

    +0
  • 19 marca 2009
    ela47

    żeberka są naprawdę smaczne ,robiłam je dzisiaj na obiad wszystkim smakowały

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Żeberka w kapuście kiszonej
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Żeberka w kapuście kiszonej

Wydrukuj przepis

Żeberka w kapuście kiszonej

Zgłoś przepis do moderacji