1

2

Przepisy

Żeberka w kapuście kiszonej

5/5 5 28 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Kapustę lekko poddusić w garnku tak aby była miękka.Żeberka pokroić co drugą kosteczkę.Usmażyć na patelni na lekko brązowy kolor.Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojaną w piórka, papryki pokrojone w grubsza kosteczkę.Dodać to do kapusty kiszonej i dokładnie wymieszać.Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć połowe kapusty.Z ketchupu i miodu zrobić sos. W tym sosie obtoczyć żeberka i ułożyć na kapuście.Przykryc pozostałą kapustą.Kostkę warzywną rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i zalać przygptowanym bulonem kapustę.Piec około 1 godziny w 200 stopniach.

SMACZNEGO

1 wskazówka do przepisu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: