1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Budyń ugotować bez cukru w 0,5l mleka. Masło lub margarynę utrzeć, dodać ugotowany i schłodzony budyń. Masę podzielić na 2 nierówne części. Do mniejszej części dodać pokruszoną chałwę i wymieszać. Do większej części dodać roztopioną, ostudzoną czekoladę. Na ciemnym biszkopcie rozsmarować masę chałwową. Na masę poukładać bezy dziobkami w dół. Na bezy cienko rozmarować część masy czekoladowej i przykryć jasnym biszkoptem. Górę biszkoptu posmarować resztą masy czekoladowej i posypać według uznania tartą czekoladą lub wiórkami kokosowymi.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: