Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Chałwowiec

  • czas Łączny czas: 75 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 45 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Budyń ugotować bez cukru w 0,5l mleka. Masło lub margarynę utrzeć, dodać ugotowany i schłodzony budyń. Masę podzielić na 2 nierówne części. Do mniejszej części dodać pokruszoną chałwę i wymieszać. Do większej części dodać roztopioną, ostudzoną czekoladę. Na ciemnym biszkopcie rozsmarować masę chałwową. Na masę poukładać bezy dziobkami w dół. Na bezy cienko rozmarować część masy czekoladowej i przykryć jasnym biszkoptem. Górę biszkoptu posmarować resztą masy czekoladowej i posypać według uznania tartą czekoladą lub wiórkami kokosowymi.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 2 cienkie biszkopty (jasny i ciemny)
  • 2 margaryny lub masło
  • 1 budyń waniliowy bez cukru
  • 0(*)5 l mleka
  • 3 chałwy waniliowe ( 3x100g)
  • 1 czekolada gorzka
  • 2 paczki bezów
  • wiórki kokosowe lub czekoladowe do dekoracji

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Chałwowiec
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Chałwowiec

Wydrukuj przepis

Chałwowiec

Zgłoś przepis do moderacji