1

2

Przepisy

Rafaello bez pieczenia

5/5

przygotowanie: 25 minut

porcje: 30 porcji

Przygotowanie:

Z mleka odlać 1/2 szklanki , resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.W odlanym mleku rozmieszać mąki i wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń. Wystudzić, utrzeć z margaryną i 20 dag kokosu.
Prostokatna formę do ciasta wyłożyć folią aluminiową. Na dno ułożyć połowę krakersów, wyłożyć połowę masy, ułożyć drugą warstwę krakersów i resztę masy. Na wierzch wysypać resztę kokosu i wklepać delikatnie w masę . Wstawić na noc do lodówki.
W wierzch można powciskać sparzone i obrane ze skórki migdały( 1 migdal na 1 kawałek ciasta).

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: