Szybka szarlotka

Oceń ten przepis!

5/5 5 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 15 min.

  • Porcje 12

5/5 5 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. BISZKOPT: Białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier potem żółtka z octem. Na koniec łyżką wymieszać mąkę ,proszek do pieczenia i cynamon.
  2. Ciasto wylać na posmarowaną blaszkę (24cm x 39 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.175 C z termoobiegiem około 15 minut.
  3. MASA JABŁKOWA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny- rozmieszać i dodać do prażonych jabłek. Masę wylać na ciepły biszkopt i pozostawić w zimnym miejscu do stężenia.
  4. KREMÓWKA: 1/5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny. Ubić kremówkę z cukrem pudrem kiedy będzie sztywna wlać (cały czas mieszając) lekko wystudzona żelatynę. Masę wyłożyć na jabłka i odstawić do stężenia.

Opis przepisu:

Szybka szarlotka to doskonały pomysł na deser! Ten przepis jest dedykowany szczególnie tym, którzy nie mają dużo czasu na pieczenie, a także dla tych, którzy nie są mistrzami kuchni i cenią sobie nieskomplikowane przepisy. Koniecznie sprawdź nasz przepis na szybką szarlotkę.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?