1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce ok 30 min.Gdyby w czasie zagniatania okazało się ,że ciasto okazało sie zbyt klejące ,dosypać mąki.

Do jabłek dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i wsypac galaretkę .

Ciasto podzielić na 2 części.Rozwałkowac dwa placki.Jeden wyłożyć na blaszkę i ponakłuwac widelcem.Na ciasto wyłożyć jabłka.Z drugiego placka wycinać paski i układać kratkę na jabłkach.Piec ok .45 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • olga61
    ja wzięłam podwójną ilośc produktów na duża blachę,a zamiast brzoskwiń miałam nektarynki.szarlotka bardzo dobra,taka inna a zarazem babcina,polecam!
  • monikawróbel
    ja też zawsze do jabłek dodaję jakiś kisiel
  • W-i-o-l-a
    zamiast galaretki do jabłek można również dodać kisiel
  • bibi2103
    Placek jest bardzo dobry/ponieważ,że mam duże blaszki to do jednego słoika jabłek dałam galaretkę truskawkową,a do drugiego agrestową/.POZDRAWIAM.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: