1

2

Przepisy

Napoleonka

5/5 5 11 5 1

Przygotowanie:

Składniki na ciasto siekać nożem na stolnicy aż się dobrze połączą.Zagnieść ciasto i upiec 2 placki.Piec po 25 minut.

Krem:

1/2 l mleka zagotować z masłem ,cukrem i cukrem waniliowym.W pozostałym mleku rozmącić jajka ,budyń i obie mąki.Wlać na gotujące się mleko i ugotwac budyń.Gotować do pojawienia się bąbli ciągle mieszając.
Jeszcze cieplły budyń wyłożyć na placek i przykryć drugim.Wystudzone cistao posypać cukrem pudrem .Smacznego!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: