1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. Wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i bardzo starannie wymieszać. Na tacy ułożyć folię aluminiową, na folii trzy rzędy herbatników (po sześć w rzędzie, folia powinna nieco wystawać). Ciastka posmarować białą masą, przykryć drugą warstwą herbatników i posmarować masą kakaową (do masy można dać trochę prażonych i posiekanych orzechów nerkowca). Folię złapać oburącz za dłuższe boki i podnosząc do góry złożyć „domek”.

 

Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło i mleko, wymieszać. Taką polewą pokryć „domek”. Do czekolady przykleić prażone płatki migdałów − tak, by wyglądały jak dachówki. Orzechy nerkowca ułożyć na szczycie herbatnikowego domku (tak jak gąsiory na prawdziwym dachu).

 

Wstawić do lodówki − na drugi dzień herbatnikowy domek jest najsmaczniejszy i łatwo go pokroić.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • agusia21a
    ten przepis naprawde jest świetny... widziałam go wczesniej w wykonaniu Ewy Wachowicz i moge stwierdzic ze jest warty zrobienia... i ja sie biore jutro o jego wykonania... :)
  • agusia21a
    ten przepis naprawde jest świetny... widziałam go wczesniej w wykonaniu Ewy Wachowicz i moge stwierdzic ze jest warty zrobienia... i ja sie biore jutro o jego wykonania... :)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: