Pstrąg z pieczarkami

5/5 5 5 5 1
5/5 5 5 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 2

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pstrągi oczyść, skrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą JARZYNKA i natką pietruszki.
  2. Całe zawiń w folię aluminiową.
  3. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 30 minut.
  4. Pieczarki oczyść, pokrój, usmaż na patelni na rozgrzanym maśle, dopraw solą i pieprzem.
  5. Upieczone pstrągi wyjmij z folii i obłóż pieczarkami.

Opis przepisu:

Na obiad lub lunch dla dwojga: prosty, pieczony w całości pstrąg z pieczarkami z patelni. Doprawiony smakowicie sokiem z cytryny, przyprawą JARZYNKA i natką. Można go podać z ziemniakami z wody lub z patelni, albo - na szybko - ze świeżą bagietką. Bardzo dekoracyjnie wygląda posypany z wierzchu siekanym jajkiem na twardo i ozdobiony gałązką natki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?