1

2

Przepisy

Pstrąg z pieczarkami

5/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 2 porcje

kalorie: 530 kcal / porcja

Na obiad lub lunch dla dwojga: prosty, pieczony w całości pstrąg z pieczarkami z patelni. Doprawiony smakowicie sokiem z cytryny, przyprawą JARZYNKA i natką. Można go podać z ziemniakami z wody lub z patelni, albo - na szybko - ze świeżą bagietką. Bardzo dekoracyjnie wygląda posypany z wierzchu siekanym jajkiem na twardo i ozdobiony gałązką natki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pstrągi oczyść, skrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą JARZYNKA i natką pietruszki.
  2. Całe zawiń w folię aluminiową.
  3. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 30 minut.
  4. Pieczarki oczyść, pokrój, usmaż na patelni na rozgrzanym maśle, dopraw solą i pieprzem.
  5. Upieczone pstrągi wyjmij z folii i obłóż pieczarkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: