Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Pstrąg z pieczarkami

Pstrąg z pieczarkami
  • Pstrąg z pieczarkami
  • Pstrąg z pieczarkami
  • Pstrąg z pieczarkami
  • Pstrąg z pieczarkami
  • Pstrąg z pieczarkami
  • Pstrąg z pieczarkami
  • Pstrąg z pieczarkami
  • Pstrąg z pieczarkami
  • czas Łączny czas: 40 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 2
  • kalorie Kalorie: 530 kcal / 1 porcję

Na obiad lub lunch dla dwojga: prosty, pieczony w całości pstrąg z pieczarkami z patelni. Doprawiony smakowicie sokiem z cytryny, przyprawą JARZYNKA i natką. Można go podać z ziemniakami z wody lub z patelni, albo - na szybko - ze świeżą bagietką. Bardzo dekoracyjnie wygląda posypany z wierzchu siekanym jajkiem na twardo i ozdobiony gałązką natki.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Pstrągi oczyść, skrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą JARZYNKA i natką pietruszki.
  2. Całe zawiń w folię aluminiową.
  3. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 30 minut.
  4. Pieczarki oczyść, pokrój, usmaż na patelni na rozgrzanym maśle, dopraw solą i pieprzem.
  5. Upieczone pstrągi wyjmij z folii i obłóż pieczarkami.
Kalorie: 1060 kcal / 2 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Pstrąg z pieczarkami

Wydrukuj przepis

Pstrąg z pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji