1

2

Przepisy

NALEŚNIKI z MIĘSEM MIELONYM

5/5

przygotowanie: 40 minut

porcje: 12 porcji

Przygotowanie:

  • Mleko, jajka, mąkę, szczyptę soli i 2 łyżki oleju wymieszać z oregano.
  • Pomidory pokroić w plasterki, 2 cebule w krążki. Ocet przyprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę, wymieszać. Sosem polać pomidory. Dodać oliwki, i krążki cebuli, przemieszać.
  • Ogórek umyć, zetrzeć, posolić, odstawić na 10 min, osączyć. Czosnek posiekać. Twaróg, jogurt, ogórek i czosnek wymieszać, przyprawić.
  • Olej rozgrzać, usmażyć 12 naleśników.
  • Mięso usmażyć z jedną cebulą. Dodać przecier pomidorowy, przyprawić, smażyć 5 min.
  • Wypełnić naleśniki mięsem, zapiekać 10 min w piekarniku w temp 150`C.
  • Podawać z przygotowaną sałatką i sosem jogurtowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: