1

2

Przepisy

tiramisu w pucharkach

4/5 4 7 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 6 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

białka odzielić od żółtek.ubić żółtka z cukrem i cukrem wanilowym na gęstą masę,dodawać po łyżce serka mascarpone.w drugim naczyniu ubić śmietanę na sztywnoubitą śmietane dodać do masy z żółtek i serka i wymieszać łyżka.do pucharków ułożyc biszkopty,można polać ajerkoniakiem na to położyć masę i znowu biszkopty i położyć masę.na koniec posypać kakaem.wstawić do lodówki.można skusić się na deserek zaraz po zrobieniu.SMACZNEGO!!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: