Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sernik z beza

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ser zmieszac za smietana i maka ziemniaczana. Zoltka utrzec z cukrem, dodac esencje smietankowa. Ciagle ucierajac dodawac mase serowa. Tortownice natluscic i posypac tarta bulka. Wylac mase serowa. piec 35min w 2oo stopniach. Bialka ubic z cukrem i maka ziemniaczana. Wyjac ciasto z piekarnika, temp. zmniejszyc do 120 stopni. Na ciasto wylozyc beze. wsyawic do piekarnika na 10−15 min az beza sie przyrumieni.
    Smacznego!

Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

  • masa:600g trzykrotnie zmielonego twarogu
  • 3/4 szklanki smietany
  • lyzka maki ziemniaczanej
  • 4 zoltka
  • 150g cukru
  • lyzeczka esencji smietankowej
  • tluszcz i tarta bulka do formy
  • beza:6 bialek
  • 5 lyzek cukru
  • 1 i 1/2 lyzeczki maki ziemniaczanej

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sernik z beza
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sernik z beza

Wydrukuj przepis

Sernik z beza

Zgłoś przepis do moderacji