1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Przygotuj większy garnek w którym potrawa będzie "dochodziła".
Warzywa kroimy w drobną kostkę i każde z nich podsmażamy na oleju−po podsmażeniu przekładamy do garnka.Pokrojone pieczarki podsmażyc na oleju/odparować,aby nie było soku/ i dodac do wcześniej usmażonych warzyw.Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i także podsmażyć na oleju−pod koniec smażenia dodać 2 serki topione i razem smażyć /mieszając/ do całkowitego rozpuszczenia−następnie dodać koncentrat pomidorowy i przełożyc do garnka.Wszystko podlać 1 litrem wody i gotować około 30 minut.Na koniec dodać 3−4 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku i puszkę zielonego groszku.Doprawić wg uznania i gustu.
Zupa ma być gęsta.Podawać z białą bułką lub innym pieczywem.
Polecam na szczególne okazje np.imieniny itp.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: