Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

ZUPA KRÓLEWSKA

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj większy garnek w którym potrawa będzie "dochodziła".
    Warzywa kroimy w drobną kostkę i każde z nich podsmażamy na oleju−po podsmażeniu przekładamy do garnka.Pokrojone pieczarki podsmażyc na oleju/odparować,aby nie było soku/ i dodac do wcześniej usmażonych warzyw.Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i także podsmażyć na oleju−pod koniec smażenia dodać 2 serki topione i razem smażyć /mieszając/ do całkowitego rozpuszczenia−następnie dodać koncentrat pomidorowy i przełożyc do garnka.Wszystko podlać 1 litrem wody i gotować około 30 minut.Na koniec dodać 3−4 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku i puszkę zielonego groszku.Doprawić wg uznania i gustu.
    Zupa ma być gęsta.Podawać z białą bułką lub innym pieczywem.
    Polecam na szczególne okazje np.imieniny itp.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 50 dkg marchwi
  • 30-50 dkg pietruszki
  • 50 dkg selera
  • 30-40 dkg pieczarek
  • 3 pojedyńcze piersi z kurczaka
  • 2 serki topione śmietankowe
  • 3-4 łyzki koncentratu pomidorowego
  • 3-4 ząbki czosnku
  • puszkazielonego groszku
  • przyprawy wg uznania i gustu

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA KRÓLEWSKA
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

ZUPA KRÓLEWSKA

Wydrukuj przepis

ZUPA KRÓLEWSKA

Zgłoś przepis do moderacji