Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

  • czas Łączny czas: 440 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 400 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. KURCZAKA − umyć,usunąć wszystkie kości,
    natrzeć całego−solą,pieprzem,papryką.
    Przygotować FARSZ − do mięsa mielonego dodać−smażoną cebulkę,
    −smażoną pieczarkę(drobno pokrojonę )
    −sól,pieprz,pietruszkę,czosnek,jajo.
    Farsz wyrobić i na faszerować nim kurczaka−dokładnie.Zaszyć kurczaka nicią lub wykałaczkami.
    Natrzeć kurczaka oleje i papryką.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika− do 160−180*C i piec do złotego koloru ok.45−60min.
    Co jakiś czas polewać go sose z brytwanki lub gorącą wodą( ważne )
    Kurczaka podajemy w całości lub w plajstrach.
    ***Zobacz jak ładnie wygląda na zdjęciach***
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • kurczak ok.2kg
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • olej
  • farsz-1/2kg mięsa mielonego
  • 1/2kg pieczarek
  • 1 jajo
  • zągek czosnku
  • 1 cegulka
  • pęczek pietruszki
  • piepra
  • sól
  • olej

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Wydrukuj przepis

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji