1

2

Przepisy

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

5/5 5 66 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 400 minut

składniki:

Farsz

Przygotowanie:

  1. Umyj kurczaka i usuń z niego wszystkie kości
  2. Natrzyj całego kurczaka solą, pieprzem i papryką.
  3. Usmaż osobno cebulkę oraz drobno pokrojone pieczarki.
  4. Przygotuj farsz – do mięsa mielonego dodaj smażoną cebulkę i pieczarki, sól, pieprz, pietruszkę, czosnek i jajko.
  5. Dobrze wymieszaj farsz oraz dokładnie nafaszeruj nim kurczaka. Zaszyj otwór nicią lub złącz wykałaczkami.
  6. Natrzyj kurczaka olejem i papryką.
  7. Wstaw do nagrzanego piekarnika (160-180°C) i piecz do złotego koloru ok. 45-60 minut.
  8. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z brytfanki lub gorącą wodą (ważne!).
  9. Kurczaka podawaj w całości lub w plastrach.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: