Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

  • czas Łączny czas: 440 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 400 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Umyj kurczaka i usuń z niego wszystkie kości
  2. Natrzyj całego kurczaka solą, pieprzem i papryką.
  3. Usmaż osobno cebulkę oraz drobno pokrojone pieczarki.
  4. Przygotuj farsz – do mięsa mielonego dodaj smażoną cebulkę i pieczarki, sól, pieprz, pietruszkę, czosnek i jajko.
  5. Dobrze wymieszaj farsz oraz dokładnie nafaszeruj nim kurczaka. Zaszyj otwór nicią lub złącz wykałaczkami.
  6. Natrzyj kurczaka olejem i papryką.
  7. Wstaw do nagrzanego piekarnika (160-180°C) i piecz do złotego koloru ok. 45-60 minut.
  8. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z brytfanki lub gorącą wodą (ważne!).
  9. Kurczaka podawaj w całości lub w plastrach.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Wydrukuj przepis

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji