1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Białka ubić,dodać cukier i nadal ubijać.
Dodać żółtka i jeszcze ubijać.
Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Delikatnie wymieszać.
Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem średniej wielkości tortownicy i piec ok.
25 minut w temperaturze 170 st. C.
Ostudzić i podzielić na trzy części.
Nasączyć aromatem śmietankowym wymieszanym z przegotowaną wodą.
W 3/4 szklanki mleka rozpuścić budyń waniliowy i cukier.
Resztę mleka zagotować, do gotującego się mleka wlać mleko z rozpuszczonym budyniem i cukrem
mieszając chwilę pogotować.
Następnie wsypać suchą galaretkę,
wymieszać i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę,
następnie cały czas ucierając dodawać porcjami ostudzony budyń
a na koniec aromat śmietankowy. Krem podzielić na dwie części.
Na jedną część biszkoptu wyłożyć połowę kremu,
następnie położyć kolejny krążek biszkoptu,
pozostały krem, i ostatni krążek biszkoptu.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać śmietan−fix i wymieszać.
Ubitą śmietaną posmarować wierzch tortu i posypać kokosem.

Powodzenia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: