Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ciasto tortowe z kremem.

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Białka ubić,dodać cukier i nadal ubijać.
    Dodać żółtka i jeszcze ubijać.
    Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
    Delikatnie wymieszać.
    Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem średniej wielkości tortownicy i piec ok.
    25 minut w temperaturze 170 st. C.
    Ostudzić i podzielić na trzy części.
    Nasączyć aromatem śmietankowym wymieszanym z przegotowaną wodą.
    W 3/4 szklanki mleka rozpuścić budyń waniliowy i cukier.
    Resztę mleka zagotować, do gotującego się mleka wlać mleko z rozpuszczonym budyniem i cukrem
    mieszając chwilę pogotować.
    Następnie wsypać suchą galaretkę,
    wymieszać i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę,
    następnie cały czas ucierając dodawać porcjami ostudzony budyń
    a na koniec aromat śmietankowy. Krem podzielić na dwie części.
    Na jedną część biszkoptu wyłożyć połowę kremu,
    następnie położyć kolejny krążek biszkoptu,
    pozostały krem, i ostatni krążek biszkoptu.
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać śmietan−fix i wymieszać.
    Ubitą śmietaną posmarować wierzch tortu i posypać kokosem.

    Powodzenia.

Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ciasto tortowe z kremem.
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ciasto tortowe z kremem.

Wydrukuj przepis

Ciasto tortowe z kremem.

Zgłoś przepis do moderacji