1

2

Przepisy

Przygotowanie:


Make przesiac do duzej miski, wbic jajka. Dodac smietane, olej i sol. wyrobić dokładnie ciasto.(ja używam miksera z widełkami do ciast(fale takie)) na farsz ser zmielić w maszynce dodać reszte składników i wymieszać smietany w zależności ile potrzebuje ser ok.2-6 łyżek. z ciasto rozwałkować,wykrawać szklanką kółka nakładać farsz i lepić pierogi. w dużym garnku zagotować wodę z solą i łyzką oleju wrzucać porcjami pierogi gotować na małym ogniu ok.10 minut.po ugotowaniu polać stopionym masłem i posypać cynamonem. Smacznego!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: