Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Gołąbki bez zawijania po cygańsku

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski i solimy. Wodę, która puści kapusta, odlewamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule obieramy, kroimy w niedużą kostkę i podduszamy na oleju. Kapustę, ryż, jajka, kaszę, mięso i cebulę doprawiamy i mieszamy (jak na mielone). Z masy formujemy "gołąbki". Każdy obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gołąbki układamy w brytfance, wlewamy 2 szkladnki wody i brytfankę przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy godzinę w piekarniku w temperaturze 180 C . Podajemy z sosem pomidorowym Winiary przygotowanym według przepisu na opakowaniu, udekorowane posiekaną natką.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • ok. 1kg kapusty
  • 2 i pół szklanki ryżu
  • 4 cebule
  • 2 szklanki kaszy manny
  • 5 jajek
  • 80 dkg mięsa mielonego
  • olej do smażenia
  • bułka tarta
  • sól
  • natka pietruszki do dekoracji
  • gotowy sos pomidorowy winiary

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 20 grudnia 2009
    aniese4

    HA HA JA TEŻ ROBIE PODOBNE :)) SĄ NAPRAWDE SMACZNE I ROBI SIE RAZ RAZ . ZACHĘCAM WSZYSTKICHHHHHHHH :)) POZDRAWIAM

    +0
  • 19 grudnia 2009
    reniulek

    ciekawe i pysznie zachęca! :)

    +0
  • 4 lutego 2009
    justynka86

    pycha

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Gołąbki bez zawijania po cygańsku
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Gołąbki bez zawijania po cygańsku

Wydrukuj przepis

Gołąbki bez zawijania po cygańsku

Zgłoś przepis do moderacji