Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Gołąbki bez zawijania po cygańsku

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski i solimy. Wodę, która puści kapusta, odlewamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule obieramy, kroimy w niedużą kostkę i podduszamy na oleju. Kapustę, ryż, jajka, kaszę, mięso i cebulę doprawiamy i mieszamy (jak na mielone). Z masy formujemy "gołąbki". Każdy obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gołąbki układamy w brytfance, wlewamy 2 szkladnki wody i brytfankę przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy godzinę w piekarniku w temperaturze 180 C . Podajemy z sosem pomidorowym Winiary przygotowanym według przepisu na opakowaniu, udekorowane posiekaną natką.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 20 grudnia 2009
    aniese4

    HA HA JA TEŻ ROBIE PODOBNE :)) SĄ NAPRAWDE SMACZNE I ROBI SIE RAZ RAZ . ZACHĘCAM WSZYSTKICHHHHHHHH :)) POZDRAWIAM

    +0
  • 19 grudnia 2009
    reniulek

    ciekawe i pysznie zachęca! :)

    +0
  • 4 lutego 2009
    justynka86

    pycha

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Gołąbki bez zawijania po cygańsku

Wydrukuj przepis

Gołąbki bez zawijania po cygańsku

Zgłoś przepis do moderacji