1

2

Przepisy

Gołąbki bez zawijania po cygańsku

5/5

Przygotowanie:

Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski i solimy. Wodę, która puści kapusta, odlewamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule obieramy, kroimy w niedużą kostkę i podduszamy na oleju. Kapustę, ryż, jajka, kaszę, mięso i cebulę doprawiamy i mieszamy (jak na mielone). Z masy formujemy "gołąbki". Każdy obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gołąbki układamy w brytfance, wlewamy 2 szkladnki wody i brytfankę przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy godzinę w piekarniku w temperaturze 180 C . Podajemy z sosem pomidorowym Winiary przygotowanym według przepisu na opakowaniu, udekorowane posiekaną natką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: