Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ptasie mleczko

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Tortownicę wyłożyć biszkoptami lub biszkoptem. Wylać na biszkopty rozpuszczoną galaretkę. Odstawić do stężenia. Żelatynę rozpuścić w szklance gorącej wody− odstawić do przestudzenia. Ubić sztywną pianę z białek i cukru. Stale mieszając dodać przestudzoną żelatynę dokładnie wymieszać. Połowę powstałej masy wyłożyć na biszkopty, do drugiej części dodać kakao i wyłożyć na białą. Można polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki.
    Z uwagi na użycie surowego białka, jajka zawsze sparzam gorącą wodą.
    Deser nie wymaga dużego wysiłku i umiejętności.
    Przygotowanie ok. 30 min. Czas oczekiwania to czas w jakim stężeje galaretka i masa białkowa z żelatyną ok. 2−3 godz. w lodówce.

Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 8 białek
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 30 g żelatyny
  • 2-3 łyżki kakao
  • biszkopt lub biszkopty
  • galaretka owocowa
  • kilka kropli olejku waniliowego

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 3 lipca 2009
    nina113

    Udało mi się-jest lepsze niż ze sklepu !

    +0
  • 3 lipca 2009
    nina113

    Udało mi się-jest lepsze niż ze sklepu !

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ptasie mleczko
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ptasie mleczko

Wydrukuj przepis

Ptasie mleczko

Zgłoś przepis do moderacji