1

2

Przepisy

Gulasz meksykanski

4/5

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

SKLADNIKI:
0,5 kg miesa mielonego
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszk kukurydzy
3 srednie cebule
3 papryki chili konserwowe
2 papryki swieze
 koncentrat pomidorowy
oregno
ziola prowansalskie
pieprz
vegete
papryka ostra
kostka rosolowa grzybowa ( ale moze byc inna)
PRZYGOTOWANE:
do garnka wlac odrobine oleju− rozgrzac.Wrzucic mieso i rozdrabniajac podsmazyc, dodac vegete i kostkr rsolowa. Podlac woda i dusic. Pokroic cebule, wrzucic dalej dusic. Pokroic papryke w grubsz kostke, 3 papryki konserwowe (drobniutko). Dodac po lyzce oregano, ziol prowansalskich, pieprzu i papryke do smaku. Dodac koncentrat pomidorowy, fasole i kukurydze na koniec.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: