1

2

Przepisy

DROŻDŻOWE CHRUŚCIKI

5/5 5 15 5 1

przygotowanie: 70 minut

oczekiwanie: 30 minut

Przygotowanie:

Drożdże pokruszyć, dodać jajka, mleko i cukier i odstawić do wyrośnięcia. Następnie stopniowo dodawać mąkę i wyrabiać ciasto. Rozwałkować, wycinać chruściki i smażyć z obydwu stron na rumiany kolor. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: