Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

DROŻDŻOWE CHRUŚCIKI

  • Moja wersja :)
  • czas Łączny czas: 100 min (Przygotowanie: 70 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Drożdże pokruszyć, dodać jajka, mleko i cukier i odstawić do wyrośnięcia. Następnie stopniowo dodawać mąkę i wyrabiać ciasto. Rozwałkować, wycinać chruściki i smażyć z obydwu stron na rumiany kolor. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
    Smacznego :)
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 4 jajka
  • kostka drożdży
  • półtora szklanki mleka
  • pół szklanki cukru
  • około kg mąki
  • smalec do smażenia
  • cukier puder do posypania

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

DROŻDŻOWE CHRUŚCIKI
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

DROŻDŻOWE CHRUŚCIKI

Wydrukuj przepis

DROŻDŻOWE CHRUŚCIKI

Zgłoś przepis do moderacji