1

2

Przepisy

Przygotowanie:

BISZKOPT: wszystkie składniki wymieszać , wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku 45min w temp. 170*C
MASA : odlać 0,5 szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do odlanego zimnego mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać z 2 żółtkami. Gdy mleko się zagotuje odstawić z ognia. Wlać mleko z mąkami i ponownie zagotować. Wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo dodawać budyń , wiórki i aromat.

Biszkopta przekroić na pół , wyłożyć kremem/można zostawić trochę kremu na wierzch/, przykryć drugim. Posypać wiórkami. Wstawić do lodówki

SMACZNEGO !!!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: