Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

ciasto''rafaello'

  • kokosowe
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. BISZKOPT: wszystkie składniki wymieszać , wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku 45min w temp. 170*C
    MASA : odlać 0,5 szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do odlanego zimnego mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać z 2 żółtkami. Gdy mleko się zagotuje odstawić z ognia. Wlać mleko z mąkami i ponownie zagotować. Wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo dodawać budyń , wiórki i aromat.

    Biszkopta przekroić na pół , wyłożyć kremem/można zostawić trochę kremu na wierzch/, przykryć drugim. Posypać wiórkami. Wstawić do lodówki

    SMACZNEGO !!!!
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • biszkopt
  • 6 jajek
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 1 i pół szklanki cukru
  • 6 łyżek oleju
  • 2i pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • krem
  • 1/2 litra mleka
  • cukier waniliowy
  • 20 dag. cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 żółtka
  • aromat
  • wiórki kokosowe 200g
  • 1 kostka masła np.kasia

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

ciasto''rafaello
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

ciasto''rafaello

Wydrukuj przepis

ciasto''rafaello

Zgłoś przepis do moderacji