Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym

4/5 4 32 5 1
4/5 4 32 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 1 dzień 10 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Cukier puder, mleko i kakao zagotowujemy mieszając. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy aż masa będzie letnia i zgęścieje.
  2. Po tym czasie kroimy na kawałki masło i dodajemy do masy. Ucieramy. Kładziemy wafel, na niego ok.3 kopiaste łyżki masy, rozsmarowujemy , przykrywamy i dociskamy drugim waflem. Tak samo robimy z kolejnymi.
  3. Kładziemy wafle na deseczce, przykrywamy papierem pergaminowym i obciążamy na dobę jakąś książką wielkości wafli lub drugą deseczką. Po tym czasie wafle kroimy na mniejsze wafelki.

Opis przepisu:

Masz ochotę na wafle domowej roboty? Żaden problem! Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym przyrządzisz z prostej masy z cukru pudru, kakao, mleka i masła. Przełożone kremem duże wafle obciąż na dobę np. książką, a na drugi dzień pokrój je na mniejsze wafelki. Wafle przekładane domowym kremem czekoladowym doskonale uzupełnią Twoją poranną filiżankę kawy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?