Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sernik bez sera

Robiłam pierwszy raz i wyszło bez problemu i pyszniasty bo znikał jak świeże bułeczki. (Przepis na duzą blachę)
  • Robiłam pierwszy raz i wyszło bez problemu i pyszniasty bo znikał jak świeże bułeczki. (Przepis na duzą blachę)
  • Robiłam pierwszy raz i wyszło bez problemu i pyszniasty bo znikał jak świeże bułeczki. (Przepis na duzą blachę)
  • czas Łączny czas: 290 min (Przygotowanie: 170 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zagnieść ciasto i podzielić na pół, jedną część dać na blachę a drugą schłodzić w zamrażalniku ok.2ch godzin.
    Ubić białka dodając cukier puder, dodać śmietany i budynie.Wszystko dokładnie wymieszać. Wlać na ciasto. Zetrzeć na wierzch drugą część schłodzonego ciasta. Piec ok.50 min w temp.180 stopni.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 3 szk.mąki
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 6 żółtek
  • 1 margaryna
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • masa:
  • 6 białek
  • 1 szk. cukru pudru
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru
  • 3 śmietany 18% duże

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 4 grudnia 2014
    GANDZIA31

    Co okazję rodzinną, pada hasło:Jaki upiec placek? Myślę że powrót do sernika na zimno po ładnych paru latach będzie znakomitym pomysłem na 10 Urodzinki synka, pozdrawiam wszystkich którzy przepis wypróbowali i polubili

    +0
  • 7 marca 2014
    AleAla

    dołączam do użytkowników, których szokuje hasło sernik bez sera, ale też dołączam do tych, których urzekł ten smak!

    +0
  • 15 listopada 2011
    karrrolka05

    Wyśmienity sernik! nigdy nie pomyślałabym o serniku bez sera :) wspaniały przepis!

    -1
  • 17 sierpnia 2011
    mirosława1

    dobry sernik

    +0
  • 22 października 2010
    kasia_brzeg

    Mój przepis :) Chciałam właśnie go dodać :)

    +0
  • 31 sierpnia 2010
    zibio61

    robiłem go już parę razy bardzo smaczny naprawdę jak sernik .polecam i pozdrawiam.

    +0
  • 6 sierpnia 2010
    licealistka

    ja robie na swietanach ukwaszonych, sa geste i jest bardzo pyszny:)

    +0
  • 2 czerwca 2010
    urszulalew

    ja robię sernik bez sera ale mój się robi inaczej gotuje się kwaśną śmietanę z jajkami i słodkim mlekiem też pycha ale spróbuje ten

    +0
  • 23 marca 2010
    EwelinaWalec

    Muszę spróbować, tylko właśnie co to oznacza mały proszek do pieczenia?

    +0
  • 21 marca 2010
    lila22104

    co znaczy "maly proszek"???

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sernik bez sera
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sernik bez sera

Wydrukuj przepis

Sernik bez sera

Zgłoś przepis do moderacji