Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Sernik bez sera

Robiłam pierwszy raz i wyszło bez problemu i pyszniasty bo znikał jak świeże bułeczki. (Przepis na duzą blachę)
  • Robiłam pierwszy raz i wyszło bez problemu i pyszniasty bo znikał jak świeże bułeczki. (Przepis na duzą blachę)
  • Robiłam pierwszy raz i wyszło bez problemu i pyszniasty bo znikał jak świeże bułeczki. (Przepis na duzą blachę)
  • czas Łączny czas: 290 min (Przygotowanie: 170 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zagnieść ciasto i podzielić na pół, jedną część dać na blachę a drugą schłodzić w zamrażalniku ok.2ch godzin.
    Ubić białka dodając cukier puder, dodać śmietany i budynie.Wszystko dokładnie wymieszać. Wlać na ciasto. Zetrzeć na wierzch drugą część schłodzonego ciasta. Piec ok.50 min w temp.180 stopni.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 4 grudnia 2014
    GANDZIA31

    Co okazję rodzinną, pada hasło:Jaki upiec placek? Myślę że powrót do sernika na zimno po ładnych paru latach będzie znakomitym pomysłem na 10 Urodzinki synka, pozdrawiam wszystkich którzy przepis wypróbowali i polubili

    +2
  • 7 marca 2014
    AleAla

    dołączam do użytkowników, których szokuje hasło sernik bez sera, ale też dołączam do tych, których urzekł ten smak!

    +1
  • 15 listopada 2011
    karrrolka05

    Wyśmienity sernik! nigdy nie pomyślałabym o serniku bez sera :) wspaniały przepis!

    +0
  • 17 sierpnia 2011
    mirosława1

    dobry sernik

    -1
  • 22 października 2010
    kasia_brzeg

    Mój przepis :) Chciałam właśnie go dodać :)

    -1
  • 31 sierpnia 2010
    zibio61

    robiłem go już parę razy bardzo smaczny naprawdę jak sernik .polecam i pozdrawiam.

    +1
  • 6 sierpnia 2010
    licealistka

    ja robie na swietanach ukwaszonych, sa geste i jest bardzo pyszny:)

    -1
  • 2 czerwca 2010
    urszulalew

    ja robię sernik bez sera ale mój się robi inaczej gotuje się kwaśną śmietanę z jajkami i słodkim mlekiem też pycha ale spróbuje ten

    +1
  • 23 marca 2010
    EwelinaWalec

    Muszę spróbować, tylko właśnie co to oznacza mały proszek do pieczenia?

    -1
  • 21 marca 2010
    lila22104

    co znaczy "maly proszek"???

    +1

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Sernik bez sera

Wydrukuj przepis

Sernik bez sera

Zgłoś przepis do moderacji