1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Upiec biszkopt z 5 jaj i przekroić go na 2 części . Odlać trochę soku , rozpuścić w nim budynie , pozostały sok zagotować z cukrem i ugotować budyń . Gorący krem wyłożyć na biszkopt. Ułożyć delicje i dać do wystygnięcia .Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody i odstawić do wystygnięcia . Ubić śnieżkę z 1 szkl. mleka dodać tężejącą galaretkę i razem zmiksować. Pianę wyłożyć na delicje i przełożyć biszkoptem. Udekorować polewą .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: