Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kilimandżaro

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ciasto ciemne ;
    Przygotować ciasto jak biszkoptowe i upiec 2 placki lub jeden i przekroić
    Masa jabłkowa ;
    Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach, masło roztopić , dodać jabłka i chwilę smażyć , jak jabłka będą miękkie wsypać suchą galaretkę , dobrze wymieszać i chwilę smażyć,ciepłe wyłożyć na placka
    Masa budyniowa ;
    Z mleka , cukru , żółtek i mąki ugotować budyń , wystudzić . Masło utrzeć , dodając zimny budyń , można dodać odrobinę wódki lub sok z cytryny do smaku .Masę wyłożyć na zastygniętą masę jabłkową i przełożyć ciemnym plackiem .
    Przełożenie ciasta;
    ciasto ciemne
    masa jabłkowa
    masa budyniowa
    ciasto ciemne
    polewa lub cieniutko posmarować wierzch masą i udekorować według uznania

    Ciasto naprawdę pyszne i łatwe w przygotowaniu !
    POLECAM !!!
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 3 stycznia 2009
    Margolcia220

    pyszny placuszek wypróbowałam go i mi bardzo smakuje proszę o więcej przepisów:*

    +0
  • 28 grudnia 2008
    anya-ka

    bardzo fajny przepis :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kilimandżaro
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kilimandżaro

Wydrukuj przepis

Kilimandżaro

Zgłoś przepis do moderacji