1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Ciasto ciemne ;
Przygotować ciasto jak biszkoptowe i upiec 2 placki lub jeden i przekroić
Masa jabłkowa ;
Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach, masło roztopić , dodać jabłka i chwilę smażyć , jak jabłka będą miękkie wsypać suchą galaretkę , dobrze wymieszać i chwilę smażyć,ciepłe wyłożyć na placka
Masa budyniowa ;
Z mleka , cukru , żółtek i mąki ugotować budyń , wystudzić . Masło utrzeć , dodając zimny budyń , można dodać odrobinę wódki lub sok z cytryny do smaku .Masę wyłożyć na zastygniętą masę jabłkową i przełożyć ciemnym plackiem .
Przełożenie ciasta;
ciasto ciemne
masa jabłkowa
masa budyniowa
ciasto ciemne
polewa lub cieniutko posmarować wierzch masą i udekorować według uznania

Ciasto naprawdę pyszne i łatwe w przygotowaniu !
POLECAM !!!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: