Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kokosowiec

  • czas Łączny czas: 130 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 70 min)
  • porcji Porcji: 25
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Wykonanie ciasta
    Oddzielić żółtka od białek . Do żółtek dodać wszystkie podane składniki ciasta i zagnieść ciasto .Podzielić je na dwie równe części.
    Wykonanie masy
    Cukier+śmietana+wiórka kokosowe zagotować 5 minut i ostudzić. Białka ubić na sztywną masę i dodać do zagotowanej wcześniej masy, połączyć z budyniem[z torebki].

    Na blachę wyłożyć 1/2 część ciasta, wylać masę i przykryć drugą częścią ciasta.
    Piec w temperaturze 180 C aż ciasto będzie rumiane,sprawdzić nacinając jeden róg ciasta
    spód ciasta.

    SMACZNEGO
Kalorie: - kcal / 25 porcję

Potrzebne składniki:

  • 5 jaj
  • 3 szkl.mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 kostka margaryny
  • 1/2 szkl. cukru
  • masa
  • 3 paczki wiórek kokosowych [300 g]
  • 1 litr śmietany 18 %
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 szkl. cukru
  • 1 cukier waniliowy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kokosowiec
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kokosowiec

Wydrukuj przepis

Kokosowiec

Zgłoś przepis do moderacji