1

2

Przepisy

Kokosowiec

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 70 minut

porcje: 25 porcji

Przygotowanie:

Wykonanie ciasta
Oddzielić żółtka od białek . Do żółtek dodać wszystkie podane składniki ciasta i zagnieść ciasto .Podzielić je na dwie równe części.
Wykonanie masy
Cukier+śmietana+wiórka kokosowe zagotować 5 minut i ostudzić. Białka ubić na sztywną masę i dodać do zagotowanej wcześniej masy, połączyć z budyniem[z torebki].

Na blachę wyłożyć 1/2 część ciasta, wylać masę i przykryć drugą częścią ciasta.
Piec w temperaturze 180 C aż ciasto będzie rumiane,sprawdzić nacinając jeden róg ciasta
spód ciasta.

SMACZNEGO

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: