1

2

Przepisy

ŚMIETANOWIEC

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 16 porcji

Przygotowanie:

Na patelni rozpuścić masło,wsypać rozgniecione herbatniki,wlać miód wymieszać.
Masę wyłożyć na dno tortownicy.Śmietanę ubić z cukrem.
Sernik na zimno przygotować według przepisu na opakowaniu,dodajac śmietane.
Masę wyłożyć na herbatnikowy spód.Ciasto ozdobić plasterkami obranych pomarańczy
oraz wiśniami.Wstawić do lodówki na około 2 godziny.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: