1

2

Przepisy

TORT BEZOWO-KAWOWY

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 12 porcji

Przygotowanie:

Kawę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody,ostudzić,masło utrzeć z połową cukru pudru,stopniowo dodawać kawę,ucierać aż powstanie puszysta masa.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,mąka i 1/8 litra mleka,wlać do pozostałego zagotowanego mleka,zagotować,ostudzić ,zmiksować z masa maślana.Dno tortownicy wyłożyć bezami,połączyć z konfiturą wymieszana z rozpuszczoną żelatyną,posmarowac połowa kremu,ułozyc kawałki ananasa,przykryć kremem.Boki i wierzch ciasta wyrównac ,boki posypać posiekanymi orzechami,wierzch udekorować bezikami i kawałkami ananasa.schłodzic w lodówce ok.2 godziny

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: