Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

TORT BEZOWO-KAWOWY

  • czas Łączny czas: 145 min (Przygotowanie: 25 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 12
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kawę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody,ostudzić,masło utrzeć z połową cukru pudru,stopniowo dodawać kawę,ucierać aż powstanie puszysta masa.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,mąka i 1/8 litra mleka,wlać do pozostałego zagotowanego mleka,zagotować,ostudzić ,zmiksować z masa maślana.Dno tortownicy wyłożyć bezami,połączyć z konfiturą wymieszana z rozpuszczoną żelatyną,posmarowac połowa kremu,ułozyc kawałki ananasa,przykryć kremem.Boki i wierzch ciasta wyrównac ,boki posypać posiekanymi orzechami,wierzch udekorować bezikami i kawałkami ananasa.schłodzic w lodówce ok.2 godziny
Kalorie: - kcal / 12 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1 opakowanie małych bez
  • 10 dag masła
  • 15 dag cukru pudru
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 3 żółtka
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • pół słoiczka konfitury wiśniowej
  • puszka ananasa
  • 5 dag orzechów

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

TORT BEZOWO-KAWOWY
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

TORT BEZOWO-KAWOWY

Wydrukuj przepis

TORT BEZOWO-KAWOWY

Zgłoś przepis do moderacji