1

2

Przepisy

Śledzie w pomidorach z rodzynkami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w cienkie talarki, na patelnię wlać trochę oleju (np. kujawskiego) i wrzucić cebulę , zeszklić ją tylko ciut następnie dodać rodzynki a po chwili dodać przecie pomidorowy i koncentrat pom. Dodać wszystkie pozostałe przyprawy i popyrczyć chwilę, zawsze można czegoś dosypać do smaku. Śledzie pokroić jak szagole na ukos w małe kawałki układać w misce warstwami raz śledzie na to gorący farsz i tak do końca żeby na górze został farsz. Śledzie tak przygotowane najlepiej smakują następnego dnia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: